Audities

Audities

Heb je zin om mee te spelen met het NHJO en ben je 13 jaar of ouder? Kom auditie doen! Wij organiseren 2 keer per jaar audities, vlak voor het begin van een nieuwe repetitieperiode. Wil je eerst wat meer weten over het orkest in het algemeen of de audities in het bijzonder, kijk dan verder op deze website of stel je vraag via auditie@nhjo.nl. Wil je weten wat we gaan spelen? Een vooruitblik op de komende programma's vind je onder het kopje concertagenda.

Toelatingsniveau
Wat wordt er van je verwacht? Je speelt een voordracht stuk en een etude. Daarnaast bereid je een toonladder voor, liefst over zoveel mogelijk octaven. Kies een stuk waar jij je prettig bij voelt. Wij kijken vooral naar wat je op dit moment kan en naar potentie. Er is geen pianobegeleider aanwezig. Je kan natuurlijk wel je eigen begeleider meenemen. De te spelen stukken moeten van gelijkwaardig of hoger niveau zijn dan de stukken die onder vereisten staan vermeld bij jouw instrument.

Datum auditie
De volgende auditieronde is gepland op zaterdag 28 september 2024. Na 28 september  is de volgende auditieronde op zaterdag 5 april 2025. Het adres van de muziekschool is Het Veld 1, 1852 GG Heiloo.

Vacatures
Voor het komende (winter)seizoen zijn er in ieder geval één of meerdere plekken beschikbaar voor trombone, contrabas, fagot, trompet en harp. De overige vacatures worden de eerste week van september bekend gemaakt op deze pagina.
Voor een aantal instrumenten is er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Het kan gebeuren dat we iemand na een auditie moeten teleurstellen, wanneer meerdere kandidaten zich voor een beschikbare plek aanmelden. Uiteraard kun je dan altijd op een later moment opnieuw auditie doen.

Aanmelden
Aanmelden voor de audities op 28 september 2024 is mogelijk tot woensdag 18 september via het aanmeldingsformulier op deze website. Na aanmelding sturen wij een ontvangstbevestiging. Je kunt ongeveer een week voor de auditiedag een mail verwachten met het tijdstip van je auditie, als je dit NIET ontvangt, stuur dan een mail naar auditie@nhjo.nl. Houd er rekening mee dat bij een vol auditieschema moeilijk in tijd geschoven kan worden.

Planning
De volledige planning voor de komende periode vind je via de pagina voor leden.

Contributie
Word je aangenomen, dan moet je natuurlijk rekening houden met je verplichtingen aan het orkest, maar ook - niet onbelangrijk - de contributie. Details over de contributie betaling vind je op de pagina met het orkestreglement.