Audities

Audities

Heb je zin om mee te spelen met het NHJO en ben je 13 jaar of ouder? Kom auditie doen! Wij organiseren 2 keer per jaar audities, vlak voor het begin van een nieuwe repetitieperiode. Wil je eerst wat meer weten over het orkest in het algemeen of de audities in het bijzonder, kijk dan verder op deze website of stel je vraag via auditie@nhjo.nl. Wil je weten wat we gaan spelen? Een vooruitblik op de komende programma's vind je onder het kopje concertagenda.

Wat wordt er van je verwacht? Je speelt een voordracht stuk en een etude. Daarnaast bereid je een toonladder voor, liefst over zoveel mogelijk octaven. Kies een stuk waar jij je prettig bij voelt. Wij kijken vooral naar wat je op dit moment kan en naar potentie. Er is in principe geen pianobegeleider aanwezig. Je kan natuurlijk wel je eigen begeleider meenemen. Breng in ieder geval wel een pianopartij mee. De te spelen stukken moeten van gelijkwaardig of hoger niveau zijn dan de stukken die onder Vereisten staan vermeld bij jouw instrument.

De volgende auditieronde is gepland op zaterdag 11 maart 2023 in de Muziekschool van Heiloo.

Voor het komende (zomer)seizoen zijn er in ieder geval één of meerdere plekken beschikbaar voor:

viool - altviool - cello - contrabas - klarinet- fagot - hoorn - trompet - tuba - slagwerk

Voor een aantal instrumenten is er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Het kan gebeuren dat we iemand na een auditie moeten teleurstellen, wanneer meerdere kandidaten zich voor een beschikbare plek aanmelden. Uiteraard kun je dan altijd op een later moment opnieuw auditie doen.

Aanmelden voor de audities op 11 maart 2023 is mogelijk tot en met woensdag 1 maart via het aanmeldingsformulier op deze website.

Na aanmelding sturen wij een ontvangstbevestiging. Je kunt ongeveer een week voor de auditiedag een mail verwachten met het tijdstip van je auditie. Houd er rekening mee dat bij een vol auditieschema moeilijk in tijd geschoven kan worden.

Na 11 maart is de volgende auditieronde op zaterdag 23 september in de muziekschool van Heiloo.

De volledige planning voor de komende periode vind je via de pagina voor leden.

Word je aangenomen, dan moet je natuurlijk rekening houden met je verplichtingen aan het orkest, maar ook - niet onbelangrijk - de contributie: De jaarcontributie van het NHJO bedraagt op dit moment € 400, te voldoen in twee termijnen: € 240 voor de periode april – september (incl. het zomerkamp) en € 160 voor de periode oktober – maart (incl. het winterkamp).

In het geval van een buitenlandse tournee kan besloten worden om de contributie voor de gelegenheid aan te passen.