Leden

Mededelingen en nieuws voor orkestleden

Orkestbrieven voorjaar 2023

Er zijn twee nieuwe orkestbrieven. De eerste bevat informatie over het winterkamp; je vindt hem hier. De tweede gaat over de komende concerten; kijk hier.

Planning

De meest recente planning (december 2022) vind je hier. Alle op dit moment bekende gegevens zijn in de planning verwerkt..

Het is een meerjarenplanning; hij loopt tot en met voorjaar 2025. Maar alle data die er in staan zijn onder voorbehoud. Hou deze pagina in de gaten!

Toegang tot de ledenpagina

Via de ledenpagina wordt geen privacy-gevoelige informatie verspreid of auteursrechtelijk beschermde bestanden gedeeld. De pagina is daarom vrij toegankelijk, zonder wachtwoordbescherming.

Gehoorschade: een waarschuwing

Het staat langzamerhand wel vast dat spelen in een orkest een risico op gehoorschade met zich meebrengt. Zie bijvoorbeeld deze samenvatting van een wetenschappelijk onderzoek. Maatregelen daartegen moeten jullie zelf nemen. Advies van een voormalig slagwerker van het NHJO: ga naar een audicien en laat een stel oordoppen op maat maken. Dat is de beste manier om te zorgen dat de doppen genoeg bescherming bieden en tegelijkertijd zo min mogelijk een belemmering vormen bij het spelen.

Privacy reglement

Het bestuur heeft in de vergadering van 10 juni 2018 een privacyreglement vastgesteld om te voldoen aan de nieuwe wetgeving (AVG) op dit gebied.

We hebben geprobeerd het kort en begrijpelijk te houden. Als je toch nog vragen hebt kun je een berichtje sturen aan de webmaster.

Opnamen concerten

Van de meeste programma's die het NHJO speelt wordt tenminste één opname gemaakt. Als op het programma geen werken staan waarop nog auteursrechten rusten, kunnen de opnamen van het meest recente concert in MP3 formaat worden gedownload via deze pagina. Als er wél auteursrechtelijk beschermde werken op het programma staan worden de opnamen op aanvraag ter beschikking gesteld, uitsluitend aan (oud)leden en invallers. Als je een opname in je bezit wilt krijgen, vul dan het formulier in op de aanvraag pagina. Je krijgt dan een link toegestuurd waarmee je de MP3 bestand(en) kunt downloaden. Ook oudere opnamen (vanaf 2015) zijn nog beschikbaar.

De opnamen  zijn ook verkrijgbaar als CD, via de Vrienden van het NHJO.

Ledenlijst

De ledenlijst wordt niet meer verstrekt via de website. Wie persoonsgegevens nodig heeft voor zijn of haar rol (bijvoorbeeld als aanvoerder) kan zich wenden tot de ledenadministratie. Wel geldt nog steeds de DRINGENDE OPROEP: geef gewijzigde of ontbrekende contactgegevens (vooral e-mailadressen) door aan de Beheerder ledenlijst (anders mis je belangrijke mailings …)

Orkestreglement

Het orkestreglement (met daarin onder andere de informatie over contributie) vind je hier.