Dirigent

Bas Pollard

Bas Pollard kreeg zijn eerste muzieklessen van zijn ouders: Brian Pollard, tot 1995 solofagottist in het Concertgebouworkest en Marion Pollard, pianiste.

Hij studeerde hoorn aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Adriaan van Woudenberg en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Vicente Zarzo. Als hoornist remplaceerde Bas Pollard onder meer bij het Koninklijk Concertgebouworkest, het Residentieorkest en het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest, en was hij onder andere lid van het (Amsterdamse) ensemble Groupe des Sept en het Spaanse Orquestra del Festival de Cadaqués. Tijdens zijn studie was hij enige jaren lid van het Koor van het Concertgebouworkest.

Na zijn hoornstudie volgde hij de dirigentenopleiding aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Lucas Vis en Ed Spanjaard, aangevuld met lessen van Sir Colin Davis.

Als assistent en blazerscoach werkt Bas Pollard regelmatig bij het Nederlands Philharmonisch orkest en Holland Sinfonia. In 2008 is hij een van de studieleiders bij het Nationaal Jeugdorkest.

Naast het NoordHollands Jeugdorkest (sinds 2002) is Bas Pollard vaste dirigent van het CREA Orkest van de Universiteit van Amsterdam (sinds 1988) en het Utrechts Studenten Concert (sinds 1997)

In het verleden was hij ook dirigent van het Zaans Blazers Ensemble, het Ricciotti Ensemble en het Jeugdorkest Amsterdam Noord. Hij leidde in 1998, 2000 en 2002 de jaarlijkse tournees van het Nederlands Studenten Kamer Orkest. Ook dirigeerde hij leden van het Koninklijk Concertgebouworkest in een concert van haar jeugdvereniging "Entree".

Bas Pollard is als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.