Vriendenstichting

Introductie

De Stichting Vrienden van het Noordhollands Jeugdorkest is opgericht in 1997 om het bestuur van de Stichting NHJO (dat over alle orkestzaken beslist) financieel en praktisch bij te staan.

Het bestuur van de Vriendenstichting bestaat uit voorzitter, secretaris en penningmeester. Wij doen ons best om inkomsten te verwerven, via donateurs, advertenties in het programmaboekje en verhuur van instrumentarium.  Wij houden de vinger aan de pols wat betreft de behoeften van het orkest en spelen daar zo goed mogelijk op in met de middelen die ons ter beschikking staan.

Vacature secretaris

Per 1 mei 2024 zoeken wij een nieuwe secretaris. Heb jij hart voor de muziek en muzikanten van het Noordhollands Jeugdorkest? Dan is dit misschien iets voor jou!

We zoeken een enthousiaste vrijwilliger die graag iets extra’s wil doen voor dit mooie orkest.

Er zijn verschillende werkzaamheden die verdeeld zijn onder meerdere bestuursleden: de voorzitter, secretaris en penningmeester/bestuurslid. We verzorgen als bestuur van de Stichting van Vrienden van het Noordhollands Jeugdorkest de vrijwilligerscoördinatie voor de repetities en kampen, het beheer van het instrumentarium en donateursadministratie.

Maar, we faciliteren ook de kaartverkoop van de concerten en nog andere leuke extra’s.

Interesse? Mail naar vrienden@nhjo.nl of stel je vraag tijdens een repetitie aan Monique Buijs of Els de Groot.

Ben je geïnteresseerd? Laat het weten via vrienden@nhjo.nl, dan nemen we contact op.

Wat doet de Vriendenstichting?

Donateurs

Donateursbijdragen vormen de hoofdmoot van de financiële armslag van de Vriendenstichting. Een belangrijk deel gaat naar het instrumentarium, maar de Vrienden ondersteunen ook bijzondere activiteiten als een buitenlandreis, een jubileum of een andere feestelijke gelegenheid.

Wij heten u graag welkom als nieuwe donateur. Meer informatie of aanmelden? Klik hier.

Adverteren

Met een advertentie in ons programmaboekje bereikt u per concertserie zeker 600 muziekliefhebbers terwijl u tegelijkertijd ons orkest steunt. Per concertserie kost een advertentie (halve A5) €100. Bent u geïnteresseerd, stuur een berichtje naar vrienden@nhjo.nl.

Instrumentarium

Het NHJO beschikt over een eigen instrumentarium: slagwerk en minder gangbare strijk- en blaasinstrumenten. De Stichting Vrienden van het NHJO is eigenaar van dit instrumentarium. Zij zorgt voor aanschaf, onderhoud, en uitleen aan orkestleden (waar van toepassing) en verhuur.  In overleg met dirigent en orkest zorgt de Vriendenstichting dat het instrumentarium aansluit bij de behoeften van het orkest.

Geluidsopnamen

Van elk concert worden geluidsopnamen gemaakt. Deze worden ter beschikking gesteld aan de orkestleden via de website. De cd-productie is gestopt, maar cd’s van eerdere programma’s kunnen nog nabesteld worden via vrienden@nhjo.nl.

Vrijwilligers

Lees hier over de onmisbare hulp van vrijwilligers, die wordt gecoördineerd vanuit de Vriendenstichting. 

Nieuwsbrief

U kunt u zich met het formulier (rechtsboven in het scherm) abonneren op onze digitale nieuwsbrief. Wij houden u dan op de hoogte van het reilen en zeilen van het orkest en informeren u tijdig over de geplande concerten. Door op de link te klikken download u de meest recente nieuwsbrief.

Enkele nieuwsbrieven uit het verleden kunt U ook hier online lezen. [Deze pagina wordt binnenkort bijgewerkt.]