Video

Voorjaar 2022: NHJO repeteert Mahler 4

Voorjaar 2022 zette het NHJO zich aan de vierde symfonie van Gustav Mahler. De sopraansolo in het vierde deel werd gezongen door Lida Straathof. Op 6 februari repeteerden orkest en zangeres in de Cultuurkoepel in Heiloo:

Zomer 2021: NHJO repeteert weer in de cultuurkoepel

In de zomer van 2021 organiseerde het NHJO weer een Zomerweek in de Cultuurkoepel in Heiloo. Daar bereidden we ons voor op de concerten in Alkmaar, in de Cultuurkoepel zelf en in de vertrouwde Dominicus. Een korte flits:

Dit was de toegift, Tebe Poyem (een klein gebed) van Rimsky Korsakov. Een opname van het laatste concert van de serie, in de Dominicus op 5 september.

2021: Nieuwjaarsgroet

Het provincieconcert dat was gepland voor het najaar van 2020 kon helaas niet doorgaan. Op verzoek van de provincie maakte het NHJO daarom een film met beelden van NHJO-ers op allerlei plaatsen in de provincie. De muziek bij de beelden is van Dvořák: het laatste deel van de 9e symfonie "Uit de Nieuwe Wereld", opgenomen op het concert van 30 augustus 2020 in De Vest in Alkmaar. De provincie stuurde deze opname bij wijze van nieuwjaarsgroet aan al haar relaties.