Opnamen downloaden

Opnamen downloaden

Het NHJO streeft ernaar om van alle programma's tenminste één opname te maken. Als er op het programma geen auteursrechtelijk beschermde werken staan kunnen de opnamen hier worden gedownload, meestal ongeveer een week na het laatste concert van een serie.

Als er wél werken op het programma staan waar nog auteursrecht op rust worden de opnamen alleen verstrekt aan leden en invallers die hebben meegewerkt aan het programma. Verstrekken gebeurt op aanvraag; het formulier daarvoor vind je hier. Met hetzelfde formulier kunnen ook oudere opnamen worden aangevraagd.

Het NHJO is gestopt met het maken van CD's; het zomerconcert van 2022 was het laatste concert waarvan nog een CD is gemaakt. Overigens zijn oudere CD's (vanaf 2015) nog steeds leverbaar; als je die wilt aanvragen stuur dan een mail naar vrienden@nhjo.nl.

Opnamen voorjaarsconcert 2024

De voorjaarsconcerten van 2024 werden gegeven in Alkmaar, Den Helder en Amsterdam. Twee van de stukken op het programma waren vrij van rechten; die zijn hieronder te beluisteren. Jean Sibelius is overleden in 1957, dus zijn muziek is nog niet rechtenvrij.

Vlak voor de concerten is onze dirigent Bas Pollard gevallen met zijn fiets; op het eerste concert werd hij vervangen door Johan Olof, de repetitor van de tweede violen. De concerten in Den Helder en Amsterdam zijn wel gedirigeerd door Bas Pollard zelf. Het concert in Amsterdam van zondag 10 maart juni U hier downloaden of rechtstreeks beluisteren.

Onze website heeft een limiet op de grootte van de bestanden die kunnen worden opgeslagen. Alle opnamen zijn daarom verdeeld over twee ZIP bestanden. Het eerste bevat het Scherzo Fantastique van Josef Suk. Het tweede bestand bevat de 1e symfonie van Johannes Brahms en de toegift, een Armeens gebed.


Amsterdam, Dominicuskerk, 10 maart 2024

Download de opnamen uit Amsterdam middels onderstaande knoppen.


Opnamen beluisteren

J. Suk: Scherzo Fantastique
Brahms, Symfonie nr 1, deel 1: Un poco sostenuto - Allegro
Brahms, Symfonie nr 1, deel 2: Andante sostenuto
Brahms, Symfonie nr 1, deel 3: Un poco allegretto e grazioso
Brahms, Symfonie nr 1, deel 4: Adagio - più Andante - Allegro non troppo. ma con brio
Toegift: Armeens gebed