Welkom bij het Noordhollands Jeugdorkest!

Het Noordhollands Jeugdorkest is een volwaardig symfonieorkest, opgericht in 1962. Het orkest heeft in de loop der jaren een prominente plaats verworven onder de belangrijkste jeugdorkesten in ons land. Met twee concertseries per jaar en gespeeld door bijna 100 talentvolle jonge musici wordt aan een enthousiast en groeiend publiek op artistiek hoog niveau een steeds wisselend repertoire aangeboden. Bekende en minder bekende werken, gespeeld in originele orkestbezetting, maar ook speciaal voor het NHJO gecomponeerde stukken hebben tijdens memorabele concerten hun wereldpremière beleefd.

De rijk gemêleerde programmering kent weinig grenzen en is zowel qua moeilijkheidsgraad als in artistiek opzicht altijd weer uitdagend en vernieuwend. Het hoge artistieke niveau is met name de laatste 10 jaar opgebouwd onder de inspirerende leiding van onze dirigent Bas Pollard en de grote inzet van professionele repetitoren.

Maar vooral het enthousiasme van de musici, de gedrevenheid waarmee ze spelen en het plezier dat er werkelijk van afspringt, maakt het bijwonen van een concert van het Noordhollands Jeugdorkest tot een indrukwekkende en vaak ook ontroerende gebeurtenis.